Piala Asia – Bolasepak

Laman sukan akhbar Kosmo membawa tajuk “Sudah Jatuh ditimpa Tangga”. Laporan seterusnya mengatakan Ketika kritikan terhadap prestasi skuad bola sepak kebangsaan terus melonjak, mereka bakal berhadapan dengan satu lagi ‘malapetaka’ pada Sukan Asia di Doha, Qatar hujung tahun ini.

Berita itu ialah kerana Malaysia telah diundi dalam Kumpulan E bersama-sama dengan China, Oman dan pemenang kumpulan B. Dalam pusingan kelayakan Kumpulan B terdiri daripada Singapura, Indonesia, Syria dan Iraq. Kalau diperhatikan Syria dan Iraq adalah merupakan dua pasukan yang kuat dan jika salah satu darinya muncul juara maka perjuangan pasukan bolasepak negara menjadi semakin rumit.

Oleh itu FAM mula dari sekarang hendaklah mencipta strategi untuk tidak ‘dibelasah‘ oleh peminat bolasepak di Malaysia apabila kembali dari Doha bulan Disember nanti. FAM tentu sudah akur dengan kerenah peminat. Bila menang disanjung melangit, bila kalah cuba dipijak lumat.

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s