Perlawanan Kedah-Sarawak di tunda

Hairan mengapa pihak Jawatankuasa Pertandingan FAM boleh menunaikan permohonan Sarawak untuk menangguhkan perlawanan yang telah diatur. Alasan permohonan Sarawak itu ialah kerana ketiadaan tempat untuk penerbangan balik ke Kuching selepas berkunjung ke Alor Setar memandangkan musim perayaan iaitu Krismas.

Dalam hal ini ia menunjukkan betapa tidak profesionalnya pengurusan pasukan Sarawak itu kerana tidak dapat mengatur perjalanan lebih awal. Jadual perlawanan telah disusun lama dahulu dan pada ketika itu sudah sepatutnya pengurusan pasukan sudah mengatur perjalanan pasukannya. Inilah kesannya jika mentaliti pengurusan pasukan mengamalkan urusan di saat akhir. FAM telah menaikkan taraf liga negara ke tahap profesional tetapi nyata banyak pihak tidak mampu melaksanakannnya secara profesional.

Bagi saya Azraai Khor ada alasan untuk merasa keciwa dengan FAM kerana kerja sambil lewa itu.

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s