Liga Tidak Patut Tangguh

Adalah tidak wajar untuk menangguhkan liga yang sedang berlangsung sekarang. Sebarang penangguhan akan menjejaskan persiapan semua pasukan dan adalah tidak adil kepada pasukan dan pemain yang tidak terlibat dengan isu itu. Janganlah kerana nila setitik dituang susu sebelanga.

Jurulatih-jurulatih yang terlibat puna tidak bersetuju dengan cadangan tersebut seperti yang dilaporkan di dalam akhbar. Dengan menangguhkan pertandingan yang sudah hampir sampai penghujungnya pasti akan menimbulkan rasa keciwa kepada pemain yang tidak terlibat.

Persiapan sukan adalah satu persiapan jangkan panjang dan bukannya berlaku dalam masa satu dua bulan. Oleh itu apabila pemain direhatkan kerana penangguhan pertandingan, maka ia akan melibatkan kos yang bertambah kerana pengubahsuaian program latihan dan membentuk semula pemain khususnya dari segi fizikal.

Technorati Tags: , ,

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s