EURO 08

Hujung minggu ini bermula satu lagi pertandingan bolasepak antarabangsa yang pastinya menarik minat kaki bola. Gerai mamak yang ada pasang layar besar sure penuh. Malam-malam pasti akan dipenuhi dengan sorakan dan rungutan. Ramai akan rasa mengantuk di tempat kerja. Tetapi tidak mengapa, kerana Piala Euro ini datang hanya empat tahun sekali.

7hb Jun akan mulalah Euro 08 dengan perlawanan pembuka tirai antara Czech dan Switzerland di Basel, St Jacob Park. Perlawanan kedua ialah antara Portugal dan Turkey yang akan dilangsungkan di Stade De Geneve, Geneva. Kedua-dua perlawanan ini ialah Kumpulan A.

Di gerai tidak bankay aku tengok buku souvenir tentang Euro ni. Bagi peminat yang mempunyai hobi mengumpul buku souvenir bolehlah dibuatkan koleksi kerana perlawanan seperti ini akan menjadi satu titik dalam sejarah sukan dunia. Aku hanya membeli sebuah pocket book.

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s