Super Soccer Star

Hari ini di padang bolasepak MSN Bukit Jalil berlangsung sesi pemilihan atlet untuk rancangan realiti baru TV iaitu Super Soccer Star. Program ini adalah anjuran Nafalia dengan kerjasama Samsung, Adidas dan akan disiarkan oleh RTM mulai bulan Januari nanti. 
Seramai 300 pemain telah disenarai pendek daripada lebih kurang 5000 orang dan dari jumlah itu hanya 20 sahaja akan dipilih untuk kumpulan terakhir. Program ini adalah satu program realiti TV yang seperti biasa akan melibatkan pengundian SMS dan penilaian oleh juri profesional. Bekas pemain kebangsaan Tn Hj. Ahmad Yusof akan bertindak sebagai Ketua Jurulatih untuk pemain sementara Azlan Johar sebagai Pengurus yang bertanggungjawab untuk hire and fire pemain. 

Pemian yang hadir telah diuji dengan beberapa kemahiran asas bolasepak yang termasuklah pecutan, mengelecek, menimang bola dan tendangan gol. 

Di akhir program ini akan dipilih empat orang pemain terbaik dari 20 orang untuk dihantar dan berlatih di Chelsea di bawah jurulatih pasukan remaja Chelsea. Sebagai kemuncak program realiti ini seorang Super Soccer Star akan dipilih untuk menjadi icon remaja dalam bolasepak dan akan menjalani latihan seterusnya selama dua minggu lagi di Chelsea. 
Disamping pemain, turut serta ialah ibu bapa yang memberi sokongan moral kepada anak masing-masing. Ini satu perkemangan yang menarik kerana ibu bapa adalah merupakan antara pendorong kejayaan atlet sukan. 

Ibu bapa yang turut hadir dalam sesi pemilihan tersebut. 

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s