Alamak!! Janganlah Berlaku Pula Di Malaysia

Harap janganlah ianya berlaku di Malaysia. Satu berita dalam mStar bertajuk ‘Suami dipenjara, Amy Winhouse main gila dengan jurulatih sukan‘ 
Dilaporkan penyanyi British, Amy Winehouse telah jatuh cinta dengan seorang jurulatih sukan sejak balik dari percutian di Pulau St Luci di Caribbean. 
Bukanlah nak cerita yang bercinta itu salah bagi ahli sukan atau jurulatih sukan tetapi janganlah sampai menjadi skandal. Jurulatih sukan adalah merupakan individu yang terhormat kerana dia melatih orang lain untuk menjadi sihat, kuat dan berjaya. Jurulatih sukan ibarat lilin yang banyak berkorbanuntuk kejayaan orang lain. Apabila atletnya berjaya, biasanya orang tidak akan memberi tahniah kepada jurulatih tetapi kepada atlet itu sendiri. Jurulatih adalah orang di belakang tabir. 

Jurulatih ada etikanya. Di bawah sistem pelesenan jurulatih di Malaysia, semua jurulatih yang layak mendapat lesen kejurulatihan dikehendakki menandatangani satu aku janji untuk mematuhi etika kejurulatihan yang ditetapkan oleh Lembaga Kejurulatihan Kebangsaan (LKK). Etika kejurulatihan ini diujudkan oleh LKK selepas peristiwa Allahyarham Rabiah Salam meninggal dunia kerana didakwa ada hubungkait dengan seorang jurulatih. Jurulatih itu pun sudah dijatuhkan hukuman penjara. 

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

One thought on “Alamak!! Janganlah Berlaku Pula Di Malaysia”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s