Patutkah Aku Jadikan My Sukan Kepada My Paintball?

Tak tahu sama ada nak jadikan blog ini khusus untuk paintball. Sejak Januari 2009 aku mula bermain paintball apabila Advertlets menjemput bloggers untuk bermain paintball dalam Bloggers Paintball Tournament. Kumpulan yang aku menjadi pemainnya telah muncul sebagai naib juara dan kami teruskan dengan mengambil bahagian dalam Liga Paintball – My-NPL siri pertama di padang Astaka pada bulan Februari. Dari 28 pasukan kami muncul di ranking ke 13 dan mara ke pusingan sweet 16. Kami tewas dalam pusingan ini tetapi kami telah belajar banyak tentang permainan ini.

Selepas itu kami terus mengadakan latihan. Memandangkan kosnya agak tinggi (anggaran sekali latihan RM100), maka kami tidak dapat berlatih lebih kerap. Malah kami tidak akan ambil bahagian dalam siri kedua di Johor Bharu pada hujung Mac nanti.

Kini aku sudah mula rasa attached dengan permainan ini. Aku sudah banyak membaca tentang paintball di internet dan subscribe kepada Google alert di mana Google menghantar maklumat tentang blog-blog yang diupdate terkini.

Aku sudah mula berkira untuk menghasilkan sebuah buku tentang permainan ini memandangkan belum ada lagi (setahu aku) buku tentang paintball dalam Bahasa Melayu di negara kita. Aku juga telah mendaftarkan diri dalam sebuah forum tentang paintball dan menjadi moderator untuk team aku “Yakuza” dalam forum tersebut. Seorang member dalam forum itu mencadangkan diterbitkan majalah tentang paintball dan aku juga telah respons terhadap tulisannya. Berbagai cadangan diberikan oleh members yang lain sama ada untuk menerbitkan majalah fizikal atau e-zine.

Satu persoalan kini.

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

2 thoughts on “Patutkah Aku Jadikan My Sukan Kepada My Paintball?”

  1. Pada pendapat saya baik buat satu lagi blog khas utk paintball..berkenaan dengan buku / e-zine tersebut, baik berbincang dengan org-org kuat dalam sukan paintball seperti tournament organizer (MPOC, MY-NPL) & kedai² paintball(werdna hol, KCHL, dll). utk jurugambar cuba tanyakan kepada residentevilchef http://residentevilchef.com/diharapkan pendapat saya dapat membantu.

  2. Terima kasih atas pandangan saudara. Sememangnya untuk menerbitkan sesuatu yang bermutu memerlukan kerjasama semua pihak yang berpengalaman.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

footsteps........by atok vlog

ekspresi, persepsi dan pandangan expression, perception and views

A Muslim Traveller

Experiences of a Muslim traveller across cultures

zb internet marketing

passive income way to financial freedom

Travel & Liking

With Alex KHOO

Flat Tires and Slow Boats

A Chronicle of Traveling in no Particular Hurry

Just Visit Siena !

My Siena Guide

%d bloggers like this: