BPL ASIAN TOUR 2011

Posting ini dibuat dari perkarangan Stadim Nasional Bukit Jalil. Malam ini perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Chelsea. Berbanding semasa Liverpool melawan Malaysia tempoh hari, kali ini nampak ramai juga ysng memakai jersi Malaysia walaupun masih tenggelam dalam warna biru jersi Chelsea.
Adakah di Malaysia khususnya Kuala Lumpur ini lebih ramai penyokong Liverpool berbanding Chelsea.
Walau apa pun, Asian Tour ini menunjukkan the true colours if Malaysian football supporters. Memang tak dinafikan jika mereka memakai jersi Chelsea sekalipun mereka mungkin menyokong pasukan Kebangsaan tetapi tentu kebanjiran warna biru di dalam stadium boleh melemahkan semangat pemain Malaysia. Lebih lebih lagi malam ini pasukan negara, Malaysia XI akan di wakili ramai oleh pemain muda dari skuad Olimpik.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Bahagian ini diedit menggunakan desktop di rumah

Keputusannya Chelsea mengalahkan Malaysia 1-0 hasil daripada tendangan percuma oleh Didier Drogba setelah beiau dijatuhkan di luar kotak penalti. Penjaga gol tertewas dan bola telah melantun dari tiang gol ke belakangnya lalu melepasi garisan gol dan disahkan oleh penjaga garisan. Walau apapun tahniah diucapkan kepada barisan pemain yang dipimpin oleh Ong Kim Swee kerana berjaya mengekang kemaraan salah satu pasukan terhebat Liga Inggeris itu. Barisan ini juga telah memberikan cabaran kepada Chelsea melalui cubaan-cubaan yang hampir menghasilkan gol. Mungkin nasib tidak menyebelahi mereka. 

Author: atok zaha

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

footsteps........by atok vlog

ekspresi, persepsi dan pandangan expression, perception and views

A Muslim Traveller

Experiences of a Muslim traveller across cultures

zb internet marketing

passive income way to financial freedom

Travel & Liking

With Alex KHOO

Flat Tires and Slow Boats

A Chronicle of Traveling in no Particular Hurry

Just Visit Siena !

My Siena Guide

%d bloggers like this: