KURSUS PENGURUSAN SUKAN KEBANGSAAN (KPSK) DIRESMIKAN

Majlis Sukan Negara dengan resminya melancarkan Kursus Pengurusan Sukan Kebangsaan (KPSK) yang akan menjadi kursus berstruktuk untuk melatih para pengurus dan pengiat sukan di Malaysia. Majlis perasmian telah disempurnakan oleh YB Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Shabeery Cheek, bertempat di Dewan Perdana ISN, di Bukit Jalil hari ini. Kursus yang dilancarkan adalah untuk modul Tahap I.

Majlis tersebut juga turut diharidi oleh Pengarah-pengarah Majlis Sukan Negeri-negeri dan juga Pengarah Jabatan Belia dan Sukan negeri.

Buat pertama kalinnya, kursus yang dianjurkan oleh Majlis Sukan Negara mempunyai rakan kongsinya, iaitu Telekom Malaysia (TM) yang akan menaja kursus tersebut yang akan dilaksanakan di seluruh negara.

Dalam majlis tersebut juga telah diresmikan perlantikan para Instruktur yang akan mengajar dalam kursus-kursus yang akan dijalankan.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s