MH370 Pencarian Diteruskan

Biarpun telah dibuat pengesahan bahawa penerbangan MH370 berakhir dan dianggap hilang di Lautan Hindi Selatan tanpa bukti kukuh melalui penemuan sisa-sasa dari pesawat tersebut, pencarian masih diteruskan.

Hari ini 26 Mac 2014 diumumkan bahawa terdapat leads baru oleh satelit dan pihak Kerajaan Malaysia telah menghantar imej satelit yang besar kemungkinan dari pesawat yang hilang itu. Ia merupakan imej sebanyak 122 objek berpotensi dari pesawat yang malang itu.

Sementara itu di media sosial masih lagi diperkatakan oleh ramai pengalanisis bahawa MH370 ada hubungkait dengan pendaratan di Pangkalan Amerika Syarikat iaitu Deigo Garcia. Russia juga mendakwa bahawa MH370 dirampas oleh Tentera Laut Anerika.

Dalam pada itu sudah ada pihak yang memulakan proses udang-undang terhadap MAS dan Boeing sementara Barat melalui media yang mereka kawal mengambil kesempatan untuk melabelkan sekali lagi Islam sebagai pengganas apabila mula menuding jari kepada juruterbang dan pembantunya. Bagi Barat apa sahaja yang dilakukan oleh orang Islam semuanya berunsur ganas.

FBI mengeluarkan kenyataan bahawa tidak ada apa-apa yang meragukan dalam Flight simulator Capt. Zaharie yang boleh disabitkan dengan kehilangan MH370. Bermakna Capt. Zaharie adalah bersih jika hendak hendak dikaitkan dengan training beliau menggunakan Flight Simulator itu. Namun adakah Barat akan berpuas hati?

Satu posting dalam Facebook yang berupa satu soalan kepada Barat dan yang sering mengaitkan Islam dengan keganasan yang pastinya mereka tidak dapat menjawabnya
Is Islam Really Terrorist

Author: atok zaha

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

footsteps........by atok vlog

ekspresi, persepsi dan pandangan expression, perception and views

A Muslim Traveller

Experiences of a Muslim traveller across cultures

zb internet marketing

passive income way to financial freedom

Travel & Liking

With Alex KHOO

Flat Tires and Slow Boats

A Chronicle of Traveling in no Particular Hurry

Just Visit Siena !

My Siena Guide

%d bloggers like this: