Undang-undang Syariah Akan Dilaksana di Kedah

Saya copy paste makumat ini yang disebarkan melalui Whatsapps.

Memang ramai tidak akan senang dengan Undang-undang ini termasuk orang Islam sendiri. Kepada mereka ini kenalah muhasabah diri, hidup untuk manusia atau hidup kerana Allah. Undang-undang Allah sudah jelas, jadi jika mengaku Islam maka, patuhlah apa yang ditetapkan.

PENTING!!!
Tahniah Negeri Kedah
Setelah etika berpakaian dan penguatkuasaan di lakukan di Kelantan dan Trengganu,Johor & Perak kini Kedah menyusul pula dengan etika berpakaian dan penguatkuasaan solat Jumaat dan perniagaan pada hari Jumaat.
Moga negeri-negeri lain segera mengikuti peraturan sedemikian sebelum undang-undang Hudud sepenuhnya di laksanakan di Malaysia,.

PEMBERITAHUAN..
Assalamualaikum wbt.
Kepada rakan-rakan terutama wanita dari luar Kedah, harap ambil maklum bahawa Kerajaan Kedah telah menguatkuasakan satu arahan baru tatacara berpakaian bagi wanita.

Diharap jika tidak mahu dikenakan tindakan, elaklah dari berpakaian seksi dan menjolok mata kerana jika anda kurang bernasib baik anda akan ditahan oleh pihak Jabatan Agama dan Penguat kuasa serta diperintahkan untuk mendengar kaunseling dari jabatan agama (MAIDAM).

Kepada sahabat dari luar, arahan sudah bermula cuma masih belum diwartakan lagi.

Setiap kali tiba waktu solat jumaat, kedai makan atau apa-apa sahaja premis perniagaan yang berkenaan di arahkan tutup dari pukul 12.30 tgh hingga pukul 2.30 petang bagi memastikan kaum lelaki menunaikan solat Jumaat dan tidak melepak di kedai atau di tempat awam ketika waktu solat.

Mohon sebarkan.

..Tidak Memakai Tudung Denda Permulaan RM80.00
..Membonceng Lelaki & Perempuan bukan muhrim ..Perempuan RM 100.00 / Lelaki RM80.00
..Memakai Seluar Ketat RM120.00.

Undang-undang Kecil Agama Islam Negeri Kedah

Author: zaharibb

I am just a small blogger writing about sports, travel and lifestyle and turned into a social media influencer. Will undertake to accept write up invitations. to blog and to share on my social media platforms,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s