TIPS TAG BAGASI

Apakah habit anda untuk melabel bagasi khususnya jika anda hendak menaiki kapalterbang untuk ke destinasi anda. Ada orang yang bimbang jika bagasinya hilang semasa bagasi diuruskan oleh pihak lapangan terbang meletakkan info lengkap agar jika bagasi hilang pihak bertanggungjawab boleh menghantar ke alamat yang terdapat pada tag bagasi. Sebenarnya ia merbahaya. Apa-apa juga maklumat yang…

NAK TIKET PENERBANGAN EMIRATES PERCUMA?

Jadi anda sampai ke blog saya ini sebab nak tiket PERCUMA ke? Sebab ianya viral kat Whatsapp. Sebenarnya anda dan saya juga sama satu kaapal. Mula tu termakan jugalah tengok mesej tentang Emitares menawarkan tiket percuma tu. Siapa tak nak kalau dapat terbang percuma kan? Tapi sebelum saya terus mempercayai mesej itu saya semak dulu…

+442036087999

Pernahkah menerima panggilan dari nombor seperti ini? Saya dah beberapa kali menerimanya tetapi mengabaikan sahaja panggilan tersebut. Malah saya juga ada menerima panggilan dari nombor +442038680657 sejak 19 Mei 2016 . Hari ini tergerak di hati untuk menyemak nombor tersebut di internet dan menjumpai kisah di sebaliknya. Dah ramai orang menerima panggilan dari nombor tersebut…

Jenayah – Pukau Di ATM

Post ini telah dimuatnaik ke Facebook oleh Sukan Star TV Saya copy n Paste tanpa ada apa-apa editing sebagai satu sumbangan untuk masyarakat. Membanteras jenayah itu tanggungjawab kita bersama dan mendedahkan modus operandi penjenayah adalah salah satu cara pembanterasan agar bakal mangsa akan lebih berhati-hati di masa hadapan. Dipetik dari FB Safaruddin Ridzuan Pukau di…