Buang Masa Je Hadir #SBB2016

Dah selesai denga jayanya #SBB2016 #MDeC2016 yang diadakan di Dewan Campbell, Hotel Grand Campbell, Kuala Lumpur pada 16 April 2016 lalu. Nak bagi tau aku hadir, la ni. Syukur dapat menjadi salah seorang peserta dan sedikit sebanyak menyaksikan perkembangan #SBB sejak mula menyertainya pada #SBB2013 yang diadakan di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya. Pada masa itu…

Amna Home Sediakan Homestay Di Eropah

Sebelum ni dah buat post pasal nak pergi ke #SBB2016, kali ketiga aku hadir untuk perjumpaan para bloggers. #SBB2016 anjuran Denaihati.com telah menjadi aktiviti tahunan untuk menghimpunkan para blogger dari Malaysia dan juga ada penyertaan bloggers dari negara-negara lain Asia Tenggara. Tapi posting ni bukanlah nak cerita pasal penyertaan di #SBB2016 ni, sebaliknya nak cerita…

Ready Untuk #SBB2016

Kali pertama menghadiri pertemuan Sepetang Bersama Blogger ialah pada tahun 2013 yang diadakan di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya pada 26 Januari 2013. Aku hadir sebagai orang baru kerana tidak mengenali blogger-blogger yang rata-ratanya adalah kenalan antara satu sama lain. Kira aku ni newbies lah dalam #SBB walaupun sudah menceburi dunia blogging sejak tahun 2005 dulu. Waktu…

#SBB2016

Tahun 2015 miss untuk hadir #SBB2015 yang diadakan di Putrajaya. Kali ini bila dapat tahu tentang #SBB2016, terus je daftar.

2016 – Tahun Cuti Hujung Minggu Yang Panjang

Apabila mendengar cuti hujung minggu yang panjang sudah pasti ramai pekerja, khususnya di sektor swasta akan sambut dengan gembira. Bagi pihak persendirian pula tentu sebahagian besar tidak dapat menikmati cuti panjang yang sama seperti yang dinikmati oleh pekerja awam. Maklumlah bagi perniagaan, setiap hari adalah mempengaruhi untung rugi syarikatnya. Says telah membuat satu rumusan cuti…

Al Fatihah Buat TGNA

Posting ini walaupun sudah dianggap ketinggalan, tetapi saya tetap juga merakamkannya di sini sebagai mengenang Allahyarham. Photo ini saya perolehi dari Facebook Saya Anak Melaka. Al Fatihah kepada Tok Guru Nik Aziz dan Takziah kepada seluruh keluarga Allahyarham Kredit Imej  ke

Siapakah Anda Sehingga Hacker Nak Hack Facebook Anda?

Ramai yang pernah menerima shared post dari friend yang dikenali atau tidak dikenali dalam wall Facebook mereka. Sharing itu berlaku tanpa pengetahuan friend kita itu menjadi viral dan jika mereka yang berfikiran singkat pasti akan memandang serong pada rakan yang share post berkenaan. Bahan yang dishare biasanya gambar-gambar atau video clip berunsur lucah. Sebenarnya sebaran…

Share Your Travel Images

Thanks to Karlisa Latisya who shared a post on Facebook about a man who travel solo around the world and surprisingly just on a Honda C90 or in Malaysia we call it a “kapchai” where youth use it to race illegally on the road. At first I thought it was just a personal blogpost but…

#VMY2014 Instagram Photo Contest

Head over to MaTIC at Jalan Ampang this weekend for the Citrawarna and Citarasa 2014 and if you are on Instagram, you can try your skills to win cash prizes worth RM4,600. This will be the first ever Instagram photo contest and no signup required. Just be on Instagram and you coud be richer by…

SEO Quick Tips: Four Ways to Improve Your Results Today

Originally posted on The WordPress.com Blog:
Did you know that WordPress.com is extremely SEO friendly right out of the box? If you blog here at WordPress.com, you’re already ensuring great search engine results, without even having to try! But if your search rank still isn’t where you want it to be, here are four quick steps…