Siaran DTTV Percuma Mulai 2016

Sudah bosan dengan Astro yang bayarannya terlalu tinggi lebih-lebih lagi dengan peningkatan dari semasa ke semasa yang dilakukan oleh mereka dan pengguna tidak ada pilihan untuk menerimanya. Selepas itu muncul pula Skybox dan Android Box yang lebih murah tetapi boleh menerima siaran-siaran Astro dan satelit dengan bayaran bulanan yang lebih murah. Disamping itu ada juga…

MH370 Debris Found?

In the latest development of the missing MH370 flight en route to China that went missing from radar in May 2014, debris believed to be from the aircraft was found on an island in the Indian Ocean, French Island of Reunion. The Telegraph reported that wreckage found was believed to be moving part on the…

Tren ETS Kuala Lumpur – Padang Besar -Kuala Lumpur

Lembaran baru akan bermula bagi perjalanan antara Alor Setar dan Kuala Lumpur apabila tren laju ETS akan mula beroperasi mulai 10 Jun 2015 sempena Aidil Fitri. Walau bagaimana pun operasi sebenar akan dilancarkan pada bulan September 2015 Rajah di bawah adalah jadual perjalanan percubaan sempena Aidil Fitri Perjalanan antara Kula Lumpur Sentral ke Padang Besar dijangka…

Bagaimana Mengguna WhatsApp Di Komputer

Whatsapp adalah merupakan aplikasi komunikasi yang paling popular di kalangan pengguna gajet mudahalih kini. Ia jauh mengatasi aplikasi bertujuan sama seperti Wechat, Viber, Line, Kaokako Talk dan sebagainya. Mengguna Whatsapps pada gajet mudahalih khususnya telefon pintar selalunya berhadapan dengan masalah silap tekan kekunci kerana ianya kecil. Walau bagaimanapun jika berada di luar rumah memang tidak…

Paying Bills Using CIMBclicks

Paying Bills at your finger tip made easier with mobile apps. CIMBclicks is one of the local banks in Malaysia that provide online banking on the web and also on mobile gadgets. Here are the steps to perform your online banking using CIMBclicks. CIMBcliks also provides multiple bill payment with just a few clicks. Click…

Cheaper Broadband From TM

It has been announced that Internet access will be reduced and users can surf the net at a cheaper rate. Its high time since our internet access rate is higher than Indonesia and Thailand who has no MSC. TM will reduce broadband package after numerous calls by MCMC, to balance the cheaper rate charged by…

Facebook Messenger Going Primitive On Smartphones

Many social media fans using Facebook for chats besides the usual postings and comments on someone’e post. With Facebook Chats one can even make video calls and receive messages, files and links. However on mobile gadgets especially on Android platform, Messenger had been separated from Facebook and stand alone. Facebook users will have two different…

Siapakah Anda Sehingga Hacker Nak Hack Facebook Anda?

Ramai yang pernah menerima shared post dari friend yang dikenali atau tidak dikenali dalam wall Facebook mereka. Sharing itu berlaku tanpa pengetahuan friend kita itu menjadi viral dan jika mereka yang berfikiran singkat pasti akan memandang serong pada rakan yang share post berkenaan. Bahan yang dishare biasanya gambar-gambar atau video clip berunsur lucah. Sebenarnya sebaran…

Proton Sekali Buat Hal

Memang dah lama dah aku guna Proton ni, Model 1991 dan aku start guna sejak 1998. Tapi memang puas hati walaupun hanya sebuah Proton yang ramai org dok merungut pasaal kualitinya. Mungkin nasib aku baik kerana Proton yang aku pakai tu tak banyak songehnya. Yang sekali sekala rosak tu biasalah. Tak macam kawan aku dulu…

Smile, You’re On A Voyeur’s Camera

In the 60s there was one popular TV program called Smile, You Are On Candid Camera. The program capture individuals or groups unaware and screen them to make other people laughs. Then nowadays there are a few more programs that was orchestrated and set up to capture unaware or member of the public on video…