LAGENDA GUNONG KERIANG- KENA SUMPAHAN SANG GEDEMBAI

Kali kedua mendaki Gunong Keriang yang terletak bagaikan sebuah pulau di tengah-tengah dataran sawah padi yang meluas. Gunong ini ialah sebuah bukit batu kapur yang pernah menjadi sumber pencari baja tahi kelawar dari gua-gua yang bertaburan di atasnya.

Kini Gunong Keriang tidak menjadi pengeluar baja tahi kelawar yang utama lagi, mungkin kerana bercambahnya baja yang dihasilkan dari bahan kimia dan juga generasi yang mengusahakan pengambilan baja itu sudah tidak ada. Gunong ini kini terkenal pula sebagai sumber untuk merndapatkan baru kristal yang cantik yang diusahakan oleh beberapa pengusaha tempatan.

Pengunjung ke Taman Rekreasi Gunong Keriang boleh melihat dan membeli batu-batu kristal untuk dijadikan hiasan yang cantik di rumah.

Selain mempunyai Taman Rekreasi, pengemar sukan yang mencabar boleh meneroka gua yang terdapat dalam perut Gunong Keriang ini. Saya sendiri pernah mengalami sendiri meneroka ke dalam gua-gua yang gelap dan diberikan beberapa nama.

Gunong Keriang juga menjadi salah satu lokasi rekreasi untuk mereka yang gemar hiking mendaki gunong. Walaupun laluannya tidak begitu mencabar tetapi dapat memberikan kepuasan kepada pendaki. Berada di puncak setinggi 217 meter dari paras laut, anda dapat melihat pemandangan yang indah dataran negeri Kedah yang menghijau di musim penanaman padi dan menguning pada ketika musim padi masak.

Gunong ini sebenarnya mempunyai Lagenda tersendiri. Ia dikatakan berasal dari sebuah kapal yang membawa rombongan seorang Puteri Raja untuk dikahwin dengan Putera Raja yang lain, tetapi Sang Gedembai yang meminati dan ingin merperisterikan puteri tersebut marah lalu menyumpah kapal itu menjadi batu.

Pernah mengikut cerita orang tua-tua, masyarakat sekitar Gunong Keriang meminjam peralatan seperti pinggan mangkuk dan lain-lain peralatan untuk buat kenduri dari salah satu gua di situ. Namun ada orang yang tidak bertanggungjawab seperti tidak jujur atau tidak memulangkan peralatan yang dipinjam yang menyebabkan semua peralatan tersebut telah bertukar menjadi batu. Wallahu A’lam.

PULAU BUNTING DAN BRIDGE TO NOWHERE

Hujung Minggu Youtuber Tamtam ajak pergi buat shooting kat Daerah Yan. Perancangan kilat. So bertolaklah pada itu menuju ke Yan dan destinasi pertama ialah ke Pulau Bunting. Pulau Bunting ni lain tau dengan Pulau Dayang Bunting di Langkawi

Pulau ini adalah pulau paling ke utara sekali diantara pulau-pulau yang terdapat di pesisir pantai Yan dan satu-satunya pulau yang dihubungkan ke daratan dengan sebuah jambatan sepanjang 2.3 kilometer yang siap dibina pada tahun 2005 setelah dimulakan pada tahun 2002.

Jambatan Pulau Bunting pada Koordinat: 5°52′43.7″N 100°20′45.8″E / 5.878806°N 100.346056°E / 5.878806 mempunyai kelebaran 13 meter. Pada bahagian tengahnya terdapat  bahagian yang ditinggikan dari paras laut menggunakan kaedah arch cable-stayed  sepanjang 80 meter setinggi 30 meter dari paras permukaan laut. Jambatan ini di bawah seliaan Jabatan Kerja Raya (JKR) dan dibina oleh Gamuda Berhad.

Pulau Bunting masih belum berpenghuni sebab itulah pada ketika jambatan dibina media mengelarkannya sebagai Bridge to Nowhere.

Kini jambatan tersebut telah disambungkan ke laluan utama seperti Jalaranraya Persekutuan Route 1 yang juga disambungkan ke Lebuhraya PLUS.

Pihak yang berkenaan seperti Pejabat DUN Sungai Limau dan Majlis Daerah Yan mempunyai perancangan untuk membangunkan Pulau Bunting sebagai salah satu lagi produk pelancungan untuk Daerah Yan. Usaha telah bermula dengan satu program gotong royong yang telah dilaksanakan untuk membersihkan sampah-sampah yang ditinggalkan oleh pengunjung yang tidak bertanggungjawab.

Antara aktiviti yang boleh dilakukan di Pulau Bunting ialah memancing, sukan rekreasi air, island hopping, mandi manda dan hiking menjelajah pulau.

Semoga dalam masa terdekat Pulau Bunting akan dapat dibangunkan sebagai sebuah destinasi Pelancungan Rekreasi untuk Daerah Yan khususnya dan Kedah amnya.

 

MONETIZATION DI YOU TUBE

So aku memang dah lompat masuk ke You Tube sejak Januari 20 2018.  Memanglah niat nak buat duit pun, hehehehe. Duit sampinganlah.

Syarat ketat untuk buat duit denganYou Tube  melalui video menjadi ketat apaila timbul satu kontroversi melibatkan You tuber terkenal Amerika Logan Paul yang memaparkan sebuah video yang mengerikan yang dirakam dalam sebuah hutan di Aokigahara, Jepun. Hutan itu adalah lokasi orang Jepun membunuh diri. Video tersebut menunjukkan mayat secara close-up dengan muka sahaja yang dikelabukan.

Sejak 17 Januari 2018, You tube pun ketatkan syarat untuk Creator (baru) buat duit bertujuan nak tapis dari Creator yang benar-benar jujur untuk buat duit daripada creator yang manipulasi You Tube untuk buat duit. Creator yg dah buat duit akan dikenakan syarat yang sama mulai 20 Februari 2018.

“only those channels will earn ad money through the YouTube Partner Program (YPP) which have over 4,000 hours of watchtime in the past 12 months, and at least 1,000 subscribers. This is a considerably higher threshold than the previous one, which allowed monetization based only on the requirement that the channel has 10,000 lifetime views.” Neowin

Syarat baru ini memang melibatkan ramai Creator dan mana-mana Channel yang melepasi tahap ambang yang ditetapkan akan ditapis secara manual untuk memastikan tidak ada apa-apa bahan yang menyalahi undang-undang sebelum mereka dimasukan ke YPP (You Tube Partner Program).

Melalui peraturan ini juga google mengharapkan akan dapat salurkan duit dari Youtuber yang tidak baik disamping mengawal daripada pengisian dengan video-video yang ofensif.

Google menasihatkan You tuber baru  atau/lama (yang tidak melepasi tapap ambang kelayakan) mengambil peluang menggunakan  Creator AcademyHelp Center, dan Creator Site untuk membina peminat masing-masing.

Sebenarnya terdapat banyak cara lagi untuk buat duit dengan You Tube, bukan sekadar upload video dan mendapat komisyen dari iklan yang diletakkan dalam videonya. Ada Yout Tuber buat duit melalui Affiliate. Antara affiliate account yang boleh bantu jana pendapatan ni ialah di Amazon. Katakanlah korang beli sesuatu produk di Amazon camera contohnya untuk shoot video. Maka letakkanlah jenama kamera itu di Description video dan link dengan akaun korang di Amazon. Satu contohlah.

Lain-lain affiliate pun boleh juga, just letak link account.

Kalau rajin boleh buat preview video dgn kerjasama syarikat, produk atau pihak-pihak tertentu. Tapi ni bukan jenis preview free ,acam kita pergi makan di satu restoran, ambil video kemudian syok sendiri post kat Channel.  Yg mcm tu just boleh dapat viewer je dan/atau subscriber. Nak buat paid review, pergi runding dengan owner business, berapa dia nak bayar untuk video review yang akan anda buat. Tapi nak buat Channel kita kena mantaplah dulu, Kalau setakat 1 atau 2 k tu maybe owner gelak je. Sb tu channel aku belum nak buat review lagi, sebab masih ciput. Tonton Channel Atta Halilintar sekadar nak bagi idea buat review.

Cuba korang masuk tengok antaranya view Cassey Neistat. Dia dah ada 10 juta lebih Subs (pada masa aku tulis blog ini) Setiap hari Selasa biasanya dia buat Tech Tuesday di mana dia buat review produk-produk yang diberikan secara percuma kepada dia oleh syarikat-syarikat tertentu.

OKlah kalau dah sampai sini cuba tengok korang click You Tube Channel ni dan click SUBSCRIBE, TEKAN LOCENG, LIKE dan SHARE

 

 

TIPS TAG BAGASI

Apakah habit anda untuk melabel bagasi khususnya jika anda hendak menaiki kapalterbang untuk ke destinasi anda. Ada orang yang bimbang jika bagasinya hilang semasa bagasi diuruskan oleh pihak lapangan terbang meletakkan info lengkap agar jika bagasi hilang pihak bertanggungjawab boleh menghantar ke alamat yang terdapat pada tag bagasi.

Sebenarnya ia merbahaya.

Apa-apa juga maklumat yang membolehkan seseorang/kumpulan yang berniat jahat dapat mengesan lokasi rumah/pejabat anda adalah lead kepada mereka. Malah pernah ada nasihat agar pass check in penerbangan pun perlu tidak wajar dimuatnaik ke media sosial kerana ia boleh mendedahkan maklumat sulit kepada pihak yang tidak bertanggungjawab. Dengan teknologi hari ini, ruang untuk penjenayah melaksanakan jenayah mereka cukup luas dengan lead yang mencukupi.

Baru-baru ini viral di Whatsapp satu mesej dari British Airways menasihatkan semua penumpang penerbangan berhati-hati dengan tag bagasi mereka. Sila baca di bawah:

Tentu anda tidak mahu terjebak kan?

SELAM SCUBA DI TAMAN LAUT SULTAN ISKANDAR

Kawasan Taman Laut Sultan Iskandar yang telah diwartakan sebagai Taman Laut mengandungi beberapa lokasi yang menjadi syurga penyelam scuba. Unuk menikmati keindahab di bawah dasar laut di Taman Laut Sultan Iskandar, penyelam diperlukan mendapat kebenaran dari pihak Taman Laut itu sendiri dengan dikenakan fi yang membolehkan penyelam buat “unlimited dive” selama 7 hari.

Sewaktu berada di Pulau Besar, beberapa orang daripada kami yang ada lesen PADI, telah dibawa oleh pihak penguatkuasa Taman Laut Sultan Iskandar ke kawasan Pulau Mensirip untuk membuat selaman.

dive7

Foto : Pulau Mensirip

Beberapa orang yan pula hanya turut serta bagi tujuan untuk membuat liputan aktiviti termasuklah blogger ini. Mujurlah tidak mabuk laut ketika berada di atas bot yang dibuai ombak.

Dive spot Pulau Mensirip adalah antara lokasi menyelam yang dibenarkan oleh pihak Taman Laut dan kami dimaklumkan bahawa di sinilah terdapat Johor mini yang diujudkan di dasar laut.

This slideshow requires JavaScript.

This slideshow requires JavaScript.

Slaid di atas : Kredit kepada penyelam yang share dengan anggota rombongan

TAMAN LAUT SULTAN ISKANDAR – DESTINASI PERCUTIAN YANG DAMAI

Apabila disebut hendak bercuti di pulau, pasti yang terlintas di kepala orang ramai ialah Pulau Perhentian, Pulau Tioman, Pulau Kapas, mungkin juga akan sebut Pulau Langkawi. Memang benarlah pulau-pulau tersebut dah gah dan popular sebagai destinasi percutian sama ada di kalangan rakyat tempatan mahupun pelancung luar negara.

Malaysia sebenarnya memilikki pulau-pulau yang indah sebagai destinasi percutian yang menawarkan pelbagai aktiviti berasaskan marin seperti snorkeling, selam scuba, berkayak, kembara pulau dan sebagainya.

Pada April 2018, saya berpeluang mengikuti satu rombongan Malaysian Travel Writers Association of Malaysia (TRAM) dengan kerjasama Tourism Johor untuk menikmati percutian di pulau-pulau yang terletak dalam kawasan Taman Laut Sultan Iskandar (TLSI) yang terletak di puar pesisir pantai timur Johor sekitar Mersing.

Pulau-pulau sekitar perairan pantai timur Johor ada yang sudah terkenal seperti Pulau Sibu, Pulau Rawa, Pulau Aur. Rombongan kami pula menerjah pulau lain yang kurang popular iaitu Pulau Besar dan Pulau Tinggi selama 3 hari 2 malam.

Rombongan kami bertolak dari MATIC di Jalan Ampang, Kuala Lumpur se awal jam 5.30 pagi menuju ke bandar Mersing sebelum menaiki bot laju ke Pulau Besar. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 8 jam dari Kuala Lumpur ke Mersing.

Dari jeti Jabatan Laut Johor di Mersing, kami menaiki bot laju yang setiap satunya memuatkan maksima 12 penumpang, membelah ombak dan sekali-sekali terhempas apabila bot meluncur atas ombak. Ia merupakan satu pengalaman baru bagi ramai daripada kami yang menjerit bukan kerana takut tetapi kerana keseronokan. Tempias air laut yang memercik setiap kali bot dilambung dan terhempas adalah rencah dan asam garam menaiki bot membelah laut itu.

Ketibaan rombongan ke Pulau Besar disambut oleh lagu ala Hawaii gitu yang dipersembahkan oleh pekerja Bayu Lestari Resort. di jeti persendirian mereka. Mujurlah tidak ada tarian gelek nampak pusat, mungkin ada anggota rombongan terjatuh laut kerana asyik.

Bayu Lestari Resort (BLR) adalah diantara resort yang terdapat di Pulau Besar selain Aseania dan D’Coconut ResortBayu Lestari Resort mengandungi chalet-chalet individu dan berciri privacy sesua untuk percutian keluarga, pasangan berbulan madu mahupun berkumpulan. Di samping chalet terdapat juga dua villa yang boleh memuatkan lebih ramai pengunjung ataupun keluarga yang ramai. Vila-vila dua tingkat tersebut terletak di pesisir pantai dan mengadap laut.

This slideshow requires JavaScript.

Sewaktu santai di Bayu Lestari Resort terasa sekali ketengangan dan jauh dari hiruk pikuk holiday makers kecuali desiran ombak yang tidak jemu-jemu menghempas pantai berpasir putih dan halus. Ternyata kebersihan pantainya begitu ketara sekali tanpa kelihatan sampah terdampar mahupun sisa plastik yang dihanyutkan oleh ombak.

Digital Camera

Foto : dari kamera blogger ini

Terletak di dalam kawasan Taman Laut, pembangunan Pulau Besar begitu terkawal sekali dari pembinaan yang di luar kawalan. Persekitaran semulajadinya masih terpelihara dibendung suasana damai dan selesa.

This slideshow requires JavaScript.

Foto atas: dari kamera blogger ini

This slideshow requires JavaScript.

Foto-foto atas : Ihsan Bayu Lestari Resort

Di samping Bayu Lestari Resort terdapat juga tiga buah lagi resort yang terletak tidak jauh darinya. Aseania Resort, D’coconut Resort dan Besar Bagus Place yang kami lalui sewaktu island walkabout.

This slideshow requires JavaScript.

Slide atas: dari kamera blogger- Aseania Resort

This slideshow requires JavaScript.

Slide Atas : Dari kamera blogger ini – D’Coconut Resort

NOMBOR-NOMBOR UNTUK DIHUBUNGI

Tourism Johor

Suit 3-24, Johor Tourist Information Center (JOTIC)

No. 2 Jalan Air molek,

80000 Johor Bahru

Tel: =607 2234935 / +607 2249960 / +607 2241432

FAX: +6072237554

Website : tourismjohor.com

email : info@johortourism.com.my

Pejabat Laut Mersing

+607 7991176

Pusat Taman Laut Mersing

+607 7991161

Bayu Lestari Resort

+607 3583399

+6013 6454450

Aseania Beach Resort

+607 7970057 / +607 7970058

website : http://www.aseaniabeachresort.com.my

D’Coconut Beach Resort

Tel: +603 42526686 / +603 42965753

Fax: +603 42522689

website: dcoconut.com

email : rsvn@dcoconut.com

 

 

DARI BLOG KE VLOG

Blogging ni dah lama dah sejak tahun 2014 lagi aku dah mula jinak-jinak dengan blog. Mula tu dengan Tumblr tapi tak aktif sangat di situ dan tak tahu pun itu blogging. Kemudian apabila membaca satu post dari rakan sekerja yang terlibat dalam usaha membantu mangsa Tsunami di Pulau Phi Phi pada Disember 2004 baru aku mula serius nak berblog. Mula jinak dengan blogspot. Mula menulis blog bahasa Inggeris iaitu Nasi Lemak Roti Canai Teh Tarik  

This is the first post  iaitu pada 4 April 2006.

Pada  5 Mei 2006 pula lahir blog tentang travel  mykembara. kerana aku banyak travel untuk menjalankan tugas.

Setelah beberapa lama Ummph untuk menulis blog mula menjadi dingin dan posting pun sekali sekala sahaja. Apa lagi bila dah tidak banyak travel maka bahan untuk menulis semakin kurang. Mati idea.

Tiba-tiba sewaktu merayau-rayau kat You Tube dan menonton beberapa You Tubers bervlog, maka timbul pula minat untuk menceburi vblogging pula.

Tak susah sebenarnya sebab cuma tukar medium dari menulis kepada ambil video. So, aku banyak buat pembacaan dalam internet tentang How to vlog dan juga menonton video-video di You Tube How to Start Vlogging.

Dah lama juga ada profile kat You Tube tetapi tidak upload video secara serius pun. Bila timbul keinginan untuk vlogging baru aku ujudkan satu Channel baru atok vlog dan inilah Fish Spa Sungai Luanti .

atokvlogMemang boleh gunakan camera handphone untuk merakam video tapi lebih selesa kalau ata kamera khususnya untuk tujuan vlog ni. Bila guna handphone dah jadi mcm olskol la sebab semua org yang nak merakam video akan guna handphone. Tak salah pun cuma nak satu kelainan je.

So, belilah satu camcorder murah je dari shopee.my. Tak tahulah berapa harga sebenar kerana konon-kononnya potong sampai 80% dari harga asal sampai 3k lebih. Camcorder branded pun tak sampai harga mcm tu kan? But tak kisahlah at least ada gadget untuk rakam video dan ambil foto sekali. Handphone jadikan sebagai backup saja. Nak tahu camcorder murah apa yang aku pakai rakam video untuk vlog kenalah pergi ke vlog aku hehehe. Subscribe lah, Then Like dan kalau nak share pun go ahead. Tengok sampai habis tau sb semua video vlog aku ada camera credit. So kat situ bolehlah nilai quality hasil rakaman yang aku tak banyak setting, just basic setting dan auto white balance.

LOGO AV 1

 

KOS MENGHANTAR MOTORSIKAL DARI KEDAH KE KL

Kali ini aku nak share jugalah sikit pengalaman menghantar motorsikal anak aku dari Jitra ke Kuala Lumpur. Sebelum ini pun aku ada buat rujukan kat internet bagaimana caranya nak hantar motorsikal menggunakan perkhidmatan courier, PosLaju atau KTM, nak survey mana yang lebih murah. Kena buat persediaan jugalah sebelum membuat urusan penghantaran.

Di samping itu juga buat perkiraan juga adakah lebih murah dan jimat jika aku sendiri yang menunggang motorsikal itu dan hantar terus kepadanya. Tapi Jitra ke Melaka bukannya dekat. Buat tracking analisis menggunakan Google Map menunjukkan jaraknya hampir 500 kilometer.

Aku pun buat analisis lagi antara menghantar menggunakan bas dan aku pergi sendiri, aku dapati lebih murah menghantar menggunakan bas Ekspress.

Hantar guna bas? Ya! guna bas. Mungkin ramai dah tahu tentang perkhidmatan menghantar motorsikal menggunakan bas dan ramai juga yang masih tidak mengetahui perkhidmatan ini. Tetapi aku rasa bukan semua bas ekspress memberikan perkhidmatan courier seperti itu.

Kisahnya begini : Mulanya aku nak beli tiket secara online saja tetapi belian secara online kena tambah RM2.00 untuk Online Service Charge. Dah aku nak beli 3 seat jadi kenalah tambah RM6.00. Mujurlah tak ada GST.  Then aku terfikir kalau pergi beli sendiri kat kaunter aku dah jimat RM6.00. Lagipun bukan jauh mana dan naik motor berapa sen sangatlah duit minyak.

Ternyata lintasan untuk menjimatkan RM6.00 itu memberikan aku penjimatan yang lebih lagi. Kadang-kadang kita tidak sedar Allah menjentik hati kita untuk melakukan sesuatu yang baik tetapi kita anggap ianya negatif. Macam kes aku nilah, tentu ada yang menyindir, “Ala RM6.00 pun nak berkira.” Tunggu, baca seterusnya posting aku ni.

Mulanya aku ke kaunter Cosmic ia menjadi pilihan pertama apabila terfikir untuk naik bas Ekspress selepas dulunya Ekspress Jelita menjadi keutamaan. Aku pilih Cosmic kerana telah mengalami keselesaan bas baru dan adanya punca eletrik di dalam bas. Jadi bolehlah caj telefon dalam perjalanan tanpa bergantung pada power bank. Malangnya seat yang ada ketika itu baris belakang sekali. So aku ambil keputusan mencuba syarikat lain terlebih dahulu.

Second choice aku ialah Ekspress Pancaran Matahari, tapi harga tiketnya RM50.00 sebab ikut kerani kaunter seatnya lebih besar. Aku tidak jadi nak ambik dan kerani itu aku anggap dia baik hati kerana mencadangkan pula aku mencuba Inter City. Nota: Ini rasanya lorongan yang Allah tentukan untuk rezeki aku.

Courier Service Inter CitySememangnya rezeki itu rahsia Allah untuk hambanya yang bersabar dan berusaha. Di kaunter Inter City aku dapat beli tiket dengan harga diskaun lagi sebanyak RM3.00 untuk satu tiket sebab kerani itu mendaftar aku sebagai ahli. Di samping itu aku membeli 3 hari lebih awal dari tarikh perjalanan. Inter City ni menawarkan diskaun sehingga RM5.00 jika membeli tiket 5 hari lebih awal dari tarikh perjalanan dan RM4.00 jika empat hari awal. Harga satu seat Dewasa (Jitra-Kuala Lumpur) ialah RM47.00 dan aku hanya dikenakan RM44.00 sahaja.  Aku dah jimat lagi RM9.00.

Sewaktu di kaunter itu aku bukan sahaja dapat beli tiket dengan harga diskaun tetapi dapat info bahawa Inter City juga memberikan perkhidmatan menghantar motorsikal di bawah 130 cc.

Kos untuk menghantar motorsikal hanya RM120.00 jika diiringi dengan penumpang dalam perjalanan bas yang sama. Sekiranya hanya menghantar motorsikal sahaja tanpa penumpang harganya RM150. Jika menghantar dengan perkhidmatan courier pun kosnya lebih kurang sama tetapi dengan penghataran melalui bas bersama dengan penunggang, tidak ada lagi masalah untuk mendapatkan pengangkutan selepas tiba di destinasi.

Akhirnya dengan tindakan aku hendak menjimatkan RM6.00, aku telah mendapat pulangan yang lebih banyak lagi. Syukur Allah telah mendetikkan hati aku untuk dan itu adalah rezeki dariNya.

 

CENDOL

Kali ini nak cerita pasal cendol.

Cendol adalah merupakan sejenis minuman manis yang menyegarkan kerana ia diminum atau makan dalam keadaan sejuk. Tak pasti pula adakah cendol panas? Jika Cendol Bakar tentu boleh didapati jika penjualnya bernama Bakar.

Asalnya cendol hanyalah mengandungi cendol, kacang merah, jagung dan ais yang diparut. Ia dimaniskan biasanya dengan air Gula Melaka atau gula kabung dan ditambah santan untuk membangkitkan rasa lemaknya.

cendol tradisi

Ais untuk dimasukkan ke dalam cendol dahulu disagat menggunakan peralatan yang direka khus untuk menyagat ais sama ada untuk cendol, ais kacang (ABC), ais kepal dan sebagainya. Kredit gambar di atas kepada Motormouth from Ipoh- Asian Food and Travel Blog  .

Dalam arus perniagaan berdaya maju, penjual cendol mula menambah kreativiti rasa dengan membuat modifikasi, menambahkan pulut dan Cendol Pulut menjadi begitu popular pada sekitar tahun 80an dan seterusnya.

Peniaga tidak berhenti setakat itu, kini Cendol dijual dalam berbagai variasi dengan menambahkan durian, mempelam, tapai dan juga aiskrim.

EzyWatermark170122095518118

Atas: Cendol pulut aiskrim di Ady Cendoi Jitra.

Cendol Pulut Durian 1

Cendol Pulut Durian

KREATIF ATAU JALAN MUDAH?

Nasi Lemak Panas

Gambar ini hanya hiasan

Tak tahulah sama ada kreatif atau ambil jalan mudah dan jimat. Macam Nasi Lemak Pondan tu, namanya pun satu kreativiti yang menarik perhatian orang ramai walaupun ada yang mengutuk. Namun dia telah cipta satu identiti sehingga ada juga yang ujudkan Nasi Lemak Gay yang sebenarnya dia bukan Gay tetapi akronim namanya.

Ramuan dalam sebungkus atau sepinggan nasi lemak basic ialah Nasi Lemak (yang sudah tidak rasa lemaknya lagi), Telur Rebus atau Telur mata, Mentimun, sambal bilis, kacang tanah goreng. Namun setengah penjual Nasi Lemak sudah tidak masukkan kacang tanah goreng dan/atau mentimun. Mungkin nak cut cost lah kot.

Apa yang saya nak tulis dalam posting ini bukan tentang nak cut cost tu. Alkisah maka keluarlah tengah malam nak makan kerana lapar. Makanan paling murah di zaman GST dan nilai Ringgit Malaysia jatuh ini ialan Nasi Lemak. Lain-lain makanan paling murah pun RM4.50.

Nasi Lemak panas kononnya, yang dah suam-suam panas dan hampir sejuk di kawasan Jitra ni dalam RM2.00 sepinggan (basic). Satu gerai ni, ikan bilisnya cukup lembut dan mudah sangat untuk dimakan, berbeza dari ikan bilis di tempat lain. Aku rasa ikan bilis tu bukan sambal ikan bilis yang dimasak atau goreng fresh, tetapi ikan bilis dalam tin. Selalu sangat makan nasi lemak ni memang kita dapat rasa (selalunya) susah sangat nak gigit malah tak dapat gigit langsung. Ikan bilis pun rasa rangup sebab ia digoreng berasingan dari sambalnya.

Ikan bilis tin tentunya lebih murah berbanding ikan bilis “segar” yang digoreng tu. Itulah yang aku nak timbulkan di sini, adakah ianya satu kreativiti atau nak ambil jalan mudah?