Follow up Penolong Penguasa Kastam W27

Blog ini telah post pasal Penolong Penguasa Kastam W27 beberapa hari lalu. Bukan apa, just pasal kerjaya mereka je. Jangan anggap yang bukan-bukan atau berburuk sangka. Blogpost sebelum ini DI SINI.

Mulai 31 Julai 2014 akan diadakan jualan Tips dan Panduan Peperiksaan untuk Penolong Penguasa Kastam W27. Bagi mereka yang ingin melangkah dengan cemerlang dalam kerjaya jangan biarkan peperiksaan menjadi penghalang. Bukan sesuatu yang mustahil untuk LULUS dengan hanya sekali mendudukinya dan bukan mustahil juga untuk GAGAL beberapa kali.

Ghalibnya yang LULUS adalah mereka yang bijak mengambil langkah atau bak kata orang putih WORK SMART. Anda yang menjawat jawatan Kastam W27 pun boleh LULUS dengan cemerlang dengan WORK SMART ini. Tim Infokerjaya telah beberapa tahun menolong penjawat awam WORK SMART ini. Yelah, nak mentelaah bersungguh-sungguh bukannya kita nak berhadapan dengan Sijil Pelajaran Malaysia atau Sijil Tinggi Persekolahan. Tugas seharian di pejabat dan masa untuk keluarga sama penting. Jadi jika masa menjadi kekangan maka WORK SMARTlah kaedahnya.

Untuk WORKSMART Kliklink TIM INFOKERJAYA 

Testomoni Tim Infokerjaya

Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27

TIM Infokerjaya

Raya tu raya juga sebab itu hadiah Allah untuk umat Islam yang berpuasa kerana takutkan Allah dan zuhud. Teapi lepas raya nanti life must go on. Tugas mencari rezeki perlu diteruskan. Bagi mereka yang menjawat Penolong Penguasa Kastam W27, pada 5 Ogos ini ada Peperiksaan untuk tujuan pengesahan jawatan.

Memasukki dewan peperiksaan bukan sekadar lenggang je, kena ada juga persediaan. Kena tahu format peperiksaan, kena tahu bidang apa yang hendak diuji. Bukan sekadar bawa pen,pensil, pemadam dan MyKad. Pendek kata kalau ilmu tidak cukup di dada, jangan mencuba lautan dalam.

Sekarang ni senang, tak macam zaman saya masih menjawat jawatan di sektor awam. Sekarang sudah ada pihak yang menyediakan buku rujukan, sediakan soalan-soalan ramalan dan panduan menjawab.

PENGUMUMAN 

Anda dah boleh membuat tempahan sekarang. KLIK SINI 

Tim Infokerjaya adalah merupakan satu organisasi yang berusaha menyediakan tip-tips dan info untuk kakitangan awam Malaysia berhadapan dengan peperiksaan mengikut Gred masing-masing. Mereka ingin membantu semua kakitangan awam untuk berhadapan peperiksaan dan berjaya kerana ia adalah kunci yang membuka pintu rezeki yang Allah sediakan.  Kena usaha walau kita sedar kita dilahirkan dan ditentukan reseki masing-masing oleh Allah.

Dalam beberapa hari ini akan keluar info lanjut tentang Tips-tips untuk peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27. Sambil-sambil mengadapa ketupat dan kuih raya tu, jenguk-jenguk juga ke blog ini untuk update tentang info peperiksaan.

Sementara itu dah, anda sampai ke blog ini boleh juga jenguk-jenguk ke SINI kerana peratus yang HENDAK DILULUSKAN adalah kecil.

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI