My First Experience On Malindoair

Malindoair is the new kid on the block budget airline in Malaysia. It took to the sky in mid March 2013 with its tagline “Not just Low cost“. Malindoair is a venture of two parent companies- the National Aerospace and Defence Industries (NADI) of Malaysia and Lion Air from Indonesia.

During my recent flight from Kuala Lumpur to Kuching, I can see that the new service can really attract passengers from other airline in the country. During the first month of operations, Malindoair had served 50,000 passengers and doubled in the second months. The article that appeared in Convergence’s Aug-Sept Issue 2013 mentioned that it has already served close to 170,000 passenger. Malindoair operates from KLIA and also Subang Skypark.

Malindoair is a cross between a full service airline and low cost one, creating a new class of airline. It has Economy class and also Business Class. The comfort of the economy class is in its 32 inches spaces between seats and gives ample leg room, in-house movies and even snacks that can compete with other budget airlines. They has a fleet of 7 planes – 2 ATR 42/72 turbo props planes and 5 Boeing 737s

Check in was at counter F 14 – F16 on Level 5 that is the Departure Level.

 

Whats inside? Bring along your headphone and listen to music or the sounds of the in house movie you are watching during flight. If your phone or mobile gadget is running out of battery get your USB charging cable and plug in to the port below the screen in front of you.

View from seat 33F on Malindoair
View from seat 33F on Malindoair
Malindoair LCD Screen for In House Entertainment
Malindoair LCD Screen for In House Entertainment

DSCF4733

K-Pop Star Hunt Malaysia

The hunt was held recently at Berjaya Times Square on 21st September 2013 to search for Malaysian Representatives. Large number of aspiring contestants participated to realize their dreams of becoming professional singers – K pop style.

Putri Norizah and Ryan Thoo rose above all other finalists and emerged as the top two winners at the K-Pop Star Hunt S3 Malaysia Audition. The duo will represent Malaysia to train at the renowned Korean artiste management company, FNC Entertainment, with 14 other contestants across the region including Hong Kong, Singapore, Philippines, Taiwan, Thailand as well as Indonesia, a new addition to this year’s K-Pop Star Hunt. Together, they will battle it out to be crowned the ultimate winner of the talent reality series.

Finalist Putri
Putri Norizah, Finalist at Malaysia’s K-Pop Star Hunt

The hunt for Malaysia’s representatives at the K-Pop Star Hunt 3 kicked off with the call for online video submissions on 1 August, followed by walk-in auditions held at Berjaya Times Square from 11am till 1pm. All selected participants then went through a second audition from 2pm till 6pm. Eventually, two contestants emerged triumphant, winning the hearts of the judges with their talent and passion for K-pop.

Finalist Ryan & Putri 2
Putri Norizah and Ryan Thoo rose above all finalist to represent Malaysia to train at the renowned Korean artiste management company, FNC Entertainment, with 14 other contestants across the region including Hong Kong, Singapore, Philippines, Taiwan, Thailand as well as Indonesia
K Pop Star Hunt in Malaysia
    K Pop Star Hunt in Malaysia

Both Ryan and Putri will fly to Seoul in mid-October 2013 to train under FNC Entertainment. Regarded as one of the top tier agencies in South Korea, FNC Entertainment has churned out the likes of Korean music powerhouses like CNBLUE, Juniel, FT Island and AOA. After the weekly elimination rounds, the top 4 finalists will be heading to Singapore for a special final showcase concert for one last performance upon which the winner will be decided.

The ultimate winner of Scoot: K-Pop Star Hunt 3 will be offered a contract deal with CJ E&M and FNC Entertainment and undergo intensive training to be a K-pop singer. He/she also stands a chance to collaborate with artists from FNC Entertainment and make a stage appearance on 2014 Global M! Countdown with his/her own debut single.

 

To witness the contestants’ journey to stardom, stay tuned to Scoot: K-Pop Star Hunt 3 which will premiere on 30 November 2013, Every Saturday at 9.00pm exclusively on Channel M HD, HyppTV Channel 601.

 

Isteri MatYeo Maki Hamun Pengawal -Update

Hari ini tersebar dalam Faebook video isteri pemain bolasepak Johor DT asal dari Kelantan tu, memaki hamun Pengawal Keselamatan.

Sedih juga tengok perangai seorang wanita yang masih muda memaki hamun seorang orang tua yang mungkin sama usia dengan bapanya sendiri. Dapat juga dilihat kelibat pemain Kelantan itu dalam rakaman tersebut. LIHAT VIDEO SINI

Sesiapa yang mendengar pun akan rasa kesal dengan sikap isteri pemain bola tersebut kerana Pengawal Keselamatan itu hanya menjalankan tugasnya menjamin keselesaan orang ramai.

Janganah anggap dia pemain bolasepak terkenal, ada keistemewaan tersendiri.

UPDATE

Susulan penyebaran video berkenaan, isteri Norsharul telah memohon maaf kepada rakyat Malaysia.

Siti Aisyah dan Norsharul Idlan Talaha
Siti Aisya Adam dan Norsharul Idlan Talaha. Foto diambil dari SINI

Kuala Lumpur: “Dengan rasa rendah diri, saya minta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas tindakan saya sehingga menimbulkan kemarahan semua pihak.

 
“Saya percaya, kebenaran kes ini akan terbongkar. Tolong jangan hukum saya tanpa mengetahui apa yang berlaku,” kata Siti Aisya Adam, 24, isteri kepada pemain bola sepak negara, Norshahrul Idlan Talaha, ketika mengulas mengenai video dia bergaduh dengan pengawal keselamatan kini tersebar luas. Baca SINI selanjutnya.

MSMW2014 Soft Launch @ Berjaya Times Square

Received a late invitation to the event scheduled on 19 September 2014.

The MSMW2014 soft launch was  held at Manhattan 3, Berjaya Times Square at 4.00. The event was officiated by The Hon. Minister of Multimedia and Communication, Datuk Seri Shabery Cheek.

MSMW2014 will be held from 24th-28th February 2014 at The Royal Chulan on Jln Conlay.

You can get more info at Social Media Week. Or go to MSMW2014 Facebook

MSMW2014
Soft Launch of MMW2014 at Berjaya Times Square Photo credit MSMW2014 Facebook

MITBCA2012

Malaysia International Tourism Bloggers Conference and Awards, that is it. To be held at Seri Pacific Hotel in Kuala Lumpur.

I had submitted my blog ……as I travel for monimation under two categories.

The first category is for the Tourism Travel Blog and Tourism Destination Blog. I hope if you have the time click to the link and vote me. Thank You.

Spirits of The Harvest – Hornbill Festival 2012

Mark your calendar for this coming June and July 2012 because there will be an atmosphere of cultural festivities from Sarawak, Land of the Hornbills,  in Kuala Lumpur. Spirit of the Harvest will be launched at Borneo Baruk Club in Jalan Kia Peng, KL (click for map) on the 28th April 2012 starting at  6.00 pm. It is to mark the launch of the Gawai Sarawak Festival. On June 30th 2012 the Spirits of The Harvest will be at Pusat Pelancungan Malaysia in Jalan Ampang, Kuala Lumpur. This will be organised by The Persatuan Warisan Sarawak Kuala Lumpur to promote the rich culture of the Borneo State to be admired by the rest of Malaysia and also to tourist. 

What is Hornbill Festival? A Brief History 

Hornbill Festival was first launched in September 2008 after several months of planning since the  formation of Persatuan Warisan Sarawak Kuala Lumpur in the late 2007.  Persatuan Warisan Sarawak designed Hornbill Festival to be a showcase of all the ethnic culture, tradition and values which make Sarawak a place like no other.

Hornbill Festival 2008 had strong support and participation from working adults and students alike, especially from UITM Shah Alam and University Malaya.  All of them brought an array of talents to make Hornbill Festival 2008 an inspiring showcase of Sarawak culture with a strong essence of Sarawak Unity. The people responsible for the smooth execution of Hornbill Festival are members of the newly formed Panggau Singai Events Management; Sarawakian through and through.

Then in 2009 Persatuan Warisan Sarawak had announced to organize a beauty pageant for Sarawakians in Kuala Lumpur during their Christmas and Chinese New Year Open House in January 2009.  Tight budget and limited resources caused Hornbill Festival 2009 to be shelved due to the priority given to the pageant competition Kumang and Keling Gawai 2009, in conjunction with the Gawai closing celebration, also called Gawai Ngiling Tikai which means Mat Rolling Celebration in Iban.  The rolling of mats symbolizes the end of an event in most dayak culture and it is worth a celebration of its own.  Thanks to Panggau Singai Events, the Kumang and Keling Gawai 2009 started a revolution in the appreciation of Sarawak Culture with an emphasis on the beautiful people of Sarawak.  Although Hornbill festival 2009 was shelved, there were more than enough dance performances that night to get the audience all excited about ethnic dance and culture. (Taken from HERE)



Itenary Schedule for 2012


6 July 2012 – Sabah Ethnic Pageant Finals (Female)
  • 5.00pm – Stalls Open for business
  • 6.30pm – Arrival of Guests
  • 7.30pm – Pageant begins
7 July 2012 – Final Kumang & Keling BHF12 (Female Ethnic Beauty & Male Warrior Pageant)
  • 5.00pm – Stalls Open for business
  • 6.30pm – Arrival of Guests
  • 7.30pm – Pageant Begins
8 July 2012 – Final Ethnic Dance Competition
  • 5.00pm – Stalls Open for business
  • 6.30pm – Arrival of Guests
  • 7.30pm Competition begins
Credit : All picture and info was taken from the respective websites linked in this blog.

Jalan Jalan Di Kuala Lumpur

Hari itu saudaraku dari Sabah datang kerana menghadiri konvo anaknya. So masa dia orang free, bawa pergi jalan-jalan. Nak shopping oleh-oleh untuk bawa balik ke Sabah.
Memang jangan sangat drive masuk KL. Selalunya naik LRT sahaja kerana selesa, cepat dan murah. Tapi hari itu drive sebab cuti umum yang panjang dengan harapan ramai warga KL balik kampung atau bercuti kerana cuti 5 hari sempena hujung minggu, Maulid ur Rasul dan juga Thaipusam. Memang jalanraya tidak sibuk macam hari-hari biasa. Tenang sahaja.
Destinasi pertama ialah pusat jualan borong yang baru dibuka di Jalan Kenanga. Kompleks itu dinamakan Kenanga Wholesale City. Letaknya bersebelahan dengan kawasan jualan borong di Jalan Kenanga. Mungkin dengan bukanya kompleks ini yang lebih selesa, kedai-kedai jualan borong di sekitar Jalan Kenanga akan terjejas atau mungkin hilang terus dari peta.
Kompleks Kenanga Wholesale City itu 15 tingkat barangkali berdasarkan pada butang lif tetapi hanya 8 tingkat sahaja dijadikan kedai jualan borong dan runcit. Ini bermakna pengguna boleh datang ke sini untuk membeli pakaian, dan aksesori (kebanyakannya untuk wanita) sama ada secara borong mahupun secara runcit. Ada kedai yang hanya jual borong dan ada juga yang jual borong dan runcit.
Buat sementara ini (entah sampai bila) parking adalah percuma. Bila masuk, tersilap masuk laluan untuk ke atas. Nah, ambik kena drive naik hingga tingkat 8 untuk parking. Ada dua ruang untuk parking, iaitu lower ground dan tingkat 8-10.
DSCF9172
Semasa berada di sebuah kedai, ada seorang lelaki asyik memerhati aku dan menunjukkan riak muka yang macam dia kenal aku. Dalam hati tertanya-tanya juga, adakah orang itu salah seorang bekas peserta kursus yang aku anjurkan. Sememangnya aku tidak mengenali semua bekas peserta kursus kerana setiap tahun hampir 30 kursus aku kelolakan dan mengajar di seluruh negara.
Lelaki itu kemudian keluar dan menyebut namaku. Aku jawab ya, dan dia kata yang dia rakan Facebook aku. Dia cam wajah aku dan apabila nampak wajah isteriku baru dia dapat mengesahkannya. Sememangnya kami meletakkan gambar sendiri di Facebook. Memang terkejut dan tidak diduga dapat bertemu dengan friend facebook.
Selepas dari Kompleks Kenanga Wholesale City, kami pergi pula untuk makan malam di Kampung Baru. Bawa mereka ke.
DSCF9199
Western Food di situ. Sekali sekala ubah selera. Kalau setakat makan nasi biasa di tempat mereka pun boleh. Sekali sekala layan tetamu biarlah sesuatu yang istemewa sikit.
Selesai makan bawa pula mereka untuk melihat KLCC dari dekat sebelum ke KL tower. Lepas tu pusing tengok Bangsar dan balik semula ke Bukit Jalil melalui Little India, Brickfields.
KLCC (0)KLCC (1)KLCC (2)KLCC (3)KLCC (4)
Pelawat ke Kuala Lumpur juga boleh dapatkan info tempat-tempat sekitarnya dengan merujuk pada laman AGODA untuk senarai lain-lain mercutanda yang sesuai untuk dilawati.

Kuala Lumpur – Still Standing

Here are postings of some of old buildings around Kuala Lumpur that is still standing strong even with their age.

Top: Straits Trading Building on  Leboh Pasar Besar
Top: Loke Yew Building on Lebuh Pasar Besar
The Canteen Cafe on Jalan Hang Kasturi near Central Market
Top: Row of old shophouse at Medan Pasar. This is Kuala Lumpur
Top: Shophouses at Jalan Yap Ah Loy
Top: A restaurant housed in heritage buildings at Medan Pasar. Built in 1914

Top: Medan Pasar. The clock tower to mark the site of Kuala Lumpur (?)
Top: This building was built in 1921 and being restored. It is next to the Gombak River along Jalan Tun Perak. It is next to the Mesjid Jamek LRT station
Top: Pre-war buildings at Jalan Doraisamy and known as The Heritage Row.
Below: (In the background) No, this is not one of the heritage building. Its one of the newly built building at Jalan Conlay near the Pusat Kraftangan Kebangsaan

Pekan Sungai Besi, Kuala Lumpur

Pekan Sungai Besi merupakan salah sebuah pekan yang terletak di dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Daripada sebuah perkampungan ia membangun hasil daripada perusahaan melombong bijih besi yang memberikan nama itu kepadanya. Di sini jugalah terdapatnya lombong besi yang terdalam sekali di Malaysia dan kini lombong in menjadi sebuah tasik yang indah yang dinamakan The Mines.
Atas: Peta Google lokasi Pekan Sungai Besi. Dawah: Sekitar Pekan Sungai Besi
Saya telah bersiar-siar di pekan ini yang konsentrasi ialah sekitar Jalan Market (Jalan Suasa). Susunan rumah kedia dua tingkat dalam bentuk empat segi dan semua jalan di pekan ini dijadikan jalan sehala. Apabila diamati perjalanan kenderaan di pekan ini adalah mengikut arah jam. Sungai Besi rasanya satu-satunya pekan di Kuala Lumpur yang masih lagi berada dalam keadaan asalnya iaitu dengan bangunan-bangunan yang dibina dalam tahun 1933 dan kelihatan masih kukuh.
Pekan Sungai Besi kini menjadi tumpuan daripada penduduk sekitarnya kerana adanya pasar basah iaitu Pasar Sungai Besi. Selain itu  pekan ini juga mempunyai kemudahan lain seperti Klinik Kesihatan Kerajaan, Pejabat Pos, Balai Polis dan Mesjid Jamek. Semua kemudahan ini berada berdekatan dan boleh dihubungi dalam masa 10 minit berjalan kaki antara satu sama lain. Ia juga mempunyai pasar malamnya iaitu setiap hari Sabtu.
Gambar Atas dan Bawah diambil dari SINI

Salah satu lagi faktor yang menyebabkan Pekan Sungai Besi terus bertahan ialah kerana adanya Kem Tentera yang besar berhampiran iaitu Kem Perdana Sungai Besi dan juga perumahan PDRM yang terletak berkembar dengannya iaitu Bandar Tasek Selatan.
Sungai Besi berada pada lokasi yang agak strategik sekarang dan ia boleh dihubungi dengan mudah menggunakan pengangkutan awam iaitu, LRT. Stesen LRT antara Seri Petaling dan Sentul Timur melalui pekan ini dan pelawat boleh turun di stesen Sungai Besi. Ia juga boleh dihubungi melalui Lebuhraya Kuala Lumpur Seremban dan MRR II. Berhampiran dengan pekan ini juga sedang dibangunkan hentian bas ekspress antara bandar iaitu di Bandar Tasek Selatan yang juga merupakan stesen pertukaran untuk ERL ke KLIA disamping stesem komuter KTM.