YOU TUBE LANCAR REELS

Perkembangan terbaru di You Tube ialah adanya Tab baru yang dinamakan Reels. Ia adalah sama dengan Stories di Facebook dan Instagram dan Whatsapp. Buat masa ini, ianya masih dalam Beta dan boleh digunakan oleh Creator yang layak. Kelayakan untuk menggunakan Stories ialah 10k Subs. Apabila seseorang Creator mencapai jumlah subs tersebut, ia akan mengambil masa…

NAK JADI YOU TUBER?

Sekarang You Tube bukan sekadar sumber hiburan tetapi semakin menjadi sumber rujukan untuk membuat sesuatu. Kalau kita tanya macam mana nak buat sesuatu, kemunginan besar jawapan yang kita akan dapat ialah “Ko tengok kat You Tube” atau “Dalam You tube ada tu“ Memang benar, apa yang anda ingin ketahui kebarangkalian besar jawapannya ada dalam You…

MONETIZATION DI YOU TUBE

So aku memang dah lompat masuk ke You Tube sejak Januari 20 2018.  Memanglah niat nak buat duit pun, hehehehe. Duit sampinganlah. Syarat ketat untuk buat duit denganYou Tube  melalui video menjadi ketat apaila timbul satu kontroversi melibatkan You tuber terkenal Amerika Logan Paul yang memaparkan sebuah video yang mengerikan yang dirakam dalam sebuah hutan…

SMULE , CRAZE BARU SEKARANG

Tentu ramai dah menyedari bahawa semakin banyak muncul video clip karaoke di wall facebook sekarang. Video yang dimuatkan dalam You Tube itu berupakan nyanyian para peminat karaoke secara berduet dengan rakan facebook atau rakan pilihan dari senarai yang disediakan oleh smule. Saya pun tak berapa mahir dengan kegilaan baru ini yang muncul selepas aplikasi dubmash…